Placeholder Image

Een adviseur/consultant moet een (eventueel onduidelijk gedefinieerde) vraag van een opdrachtgever vertalen in een concrete onderzoeksvraag en die vervolgens beantwoorden. Meestal resulteert het werk van een adviseur in een advies. De klant is vrij om de adviezen al dan niet uit te voeren. De opdrachtgever blijft verantwoordelijk. Als de adviseur wel verantwoordelijkheid gaat dragen kan er sprake zijn van interim management. Als een advies wordt opgevolgd en het pakt niet goed uit zal er toch ook naar de adviseur gekeken worden en zijn vervolgopdrachten niet vanzelfsprekend. Vaak is de informatie ook al binnen een organisatie bekend, maar verspreid en wordt de adviseur gevraagd deze te verzamelen en structureren.

Managementconsultants werken vaak in verschillende teams van adviseurs. Zij nemen de opeenvolgende fases in een project op zich: probleemanalyse, een veranderstrategie ontwikkelen en de uitvoering ervan begeleiden. Samen met de consultants bepaalt het bestuur/management van een organisatie de nieuwe richting van de organisatie. Om dit mogelijk te maken moeten de consultant zich in korte tijd de organisatie(structuur) en financiën van de organisatie eigen maken. Zij werken daarom vaak in de organisatie gedurende de opdracht.

Het grote voordeel van consultancy van Het Kadehuis is dat er meer dan 25 jaar ervaring aanwezig is op het gebied van HR consultancy bij tal van middelgrote en grote onderwijsinstellingen. Van basisonderwijs tot en met hoger onderwijs.