Afbeelding 3

Wat is interim management?

Een interim-manager is een tijdelijke manager/ leidinggevende. Dergelijke personen worden voor een bepaalde tijd aangetrokken om de leiding van een afdeling of een organisatie op zich te nemen. Vaak gaat het om externe personen, dat wil zeggen functionarissen van buiten de eigen organisatie.

Redenen om interim-managers aan te trekken kunnen divers zijn:

Vervanging van een huidige of vorige manager omdat

  • na het vertrek van de vaste manager er nog geen geschikte opvolger is gevonden
  • de huidige manager langdurig ziek is
  • de huidige manager op zwangerschapsverlof is
  • de huidige manager vanwege onenigheid op non-actief is gesteld

Reorganisatie of herstel omdat

  • er een grote verandering in de organisatie gaat plaatsvinden
  • er door de vorige manager een wanbeleid is gevoerd
  • gespecialiseerde vaardigheden benodigd zijn die een bedrijf niet intern heeft.

Voordelen voor inzet van interim managers:

Interim-managers hebben als voordeel dat ze minder verbonden zijn met (de geschiedenis van) de afdeling of organisatie en daarom makkelijker moeilijke beslissingen kunnen nemen. Verder hebben zij een uitgebreide ervaring binnen een specifiek werkgebied, een passende opleiding om dergelijke projecten aan te kunnen, kunnen snel aan de slag, zijn over het algemeen overgekwalificeerd voor de rol, waardoor ze autonoom (of met weinig begeleiding) kunnen functioneren, zijn gewend op resultaten beoordeeld te worden (leveren), hebben veel ervaring waardoor vaardigheden, contacten en kennis bij het team worden overgebracht. Hoewel ze gevoelig zijn voor de ethos van de organisatie, worden ze niet beperkt door bedrijfspolitiek, persoonlijkheden of protocollen (neutrale positie).

Het grote voordeel van interim management van Het Kadehuis is dat er meer dan 25 jaar ervaring aanwezig is op het gebied van HR interim management bij tal van middelgrote en grote onderwijsinstellingen. Van basisonderwijs tot en met hoger onderwijs. Zelfs internationaal.