afbeelding-21.jpg

Een projectleider of projectmanager is iemand die verantwoordelijk is voor het succesvol realiseren van een project. Een projectleider realiseert het project door het coördineren van en/of aansturen van projectmedewerkers, het projectmanagement.

Projectleider is een generieke rol, die men in verschillende vakgebieden tegenkomt.

De taakinhoud van een projectleider is afhankelijk van de fase, waarin het project zich bevindt.

  • In de beginfase van een project bestaat de taak van een projectleider uit het leggen van contacten met de opdrachtgever(s) en de leveranciers van producten en/of diensten en koppeling naar andere projecten. De projectleider verkent in deze fase mogelijke oplossingen (het realisatieproces).
  • In de opstartfase is de projectleider hoofdzakelijk bezig met het optuigen van het projectteam, creëren van voldoende draagvlak voor het project en het formuleren van het projectplan, budgetbepaling en de benodigde middelen, verduidelijkt rol en betrokkenheid van teamleden en verwerft goedkeuring en acceptatie.
  • Tijdens de uitvoering van het project is de projectleider vooral bezig met de uitvoering en het plannen van het project.
  • In de eind- of opleverfase is de projectleider bezig met afbouwen van het projectteam en doet evaluatie.

Een projectleider kan leiding geven aan een zuiver projectteam of aan een projectteam bestaande uit leden van een matrixorganisatie.

Er zijn tal van verandersituaties die zich goed lenen om in een (tijdelijk) project vorm te laten plaatsvinden.

Fusie en harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, invoeren van een nieuw beloningssysteem, HR strategie ontwikkeling en implementatie, implementatie van veranderingsprogramma’s, redundantie van processen en kosten, organisatieontwikkeling, samenvoegen of splitsing van organisatieonderdelen enz.

HR afdelingen hebben steeds vaker te maken met projecten naast het dagelijkse werk. Deze intensieve activiteit komt veelal niet in de plaats maar naast de bestaande werkzaamheden. Het vraagt om een andere manier van denken, andere competenties en een planmatige en praktische manier van werken. Ook worden andere en wisselende actoren dan bij het reguliere werk betrokken. Om (HR-)projecten doeltreffend te managen (vanuit een neutrale positie) en tot een goed einde te brengen is er veel voor te zeggen een bepaald project door een externe project manager aan te laten sturen.

Het grote voordeel van project management van Het Kadehuis is dat er meer dan 25 jaar ervaring aanwezig is op het gebied van HR project management bij tal van middelgrote en grote onderwijsinstellingen. Van basisonderwijs tot en met hoger onderwijs. Zelfs internationaal.